het Nationaal Verhuis Bestand

De verhuisadressen van het Nationaal Verhuis Bestand met in totaal 450.000 adressen en maandelijks een aanwas van 8.000 tot 10.000 nieuwe adressen, zijn nu ook beschikbaar voor gerichte direct mail en telemarketing campagnes. Het bestand is met name geschikt voor campagnes gericht op het behouden van bestaande klanten of het terugwinnen van ex-klanten. Maar kan ook ingezet worden voor de werving van nieuwe klanten.

Het Nationaal Verhuis Bestand (NVB) komt voort uit een online portal dat sinds 2007 actief is en consumenten informeert over het thema verhuizen. De consument kan allerlei wetenswaardigheden en advies opdoen rondom het verhuismoment. Ook kunnen ze gebruik maken van de verhuisservice.

Naast de consument die haar gegevens achterlaat zijn het ook de makelaars die woning gerelateerde gegevens verstrekken. Daardoor is binnen het NVB circa 70-80% van de totale verhuismarkt rondom koopwoningen bekend en is de kwaliteit van de gegevens erg hoog.

Welke gegevens zijn beschikbaar?
Naast de adresgegevens is het mogelijk de overdrachtsdatum of de verhuisdatum te leveren. Maar ook woningkenmerken zoals type woning, inhoud van de woning, isolatiewaarde, ouderdom van de CV-ketel, schuin/platdak enzovoort. Kortom zeer veel kenmerken die voor veel bedrijven en instellingen interessant kunnen zijn. Voor meer informatie bekijk onze factsheet.