nationaal verhuis bestand

Het Nationaal Verhuis Bestand (NVB) is opgebouwd vanuit een online platform, dat consumenten helpt bij praktische zaken rondom verhuizen. Denk hierbij aan het doorgeven van het nieuwe adres aan alle instanties die voor jou relevant zijn, maar ook het informeren van je vrienden en familie en aan nuttige huis en verhuistips en het doen van vergelijkingen tussen verschillende aanbieders voor o.a. energie, telecom en verzekeringen. 

Inmiddels heeft het Nationaal Verhuis Bestand ruim 450.000 gebruikers. Van de verhuizende consument zijn gegevens beschikbaar die ingezet kunnen worden voor werving, retentie en cross- en upsell doeleinden. Iedere maand komen ruim 8.000 tot 10.000 nieuwe aanmeldingen binnen van consumenten die een huis hebben gekocht en waarvan de verhuisdatum bekend is. In veel gevallen is dit zo'n 8 tot 12 weken van te voren bekend en gaan deze consumenten zich orienteren op de inrichting van hun nieuwe woning, maar ook nadenken over wie wordt de nieuwe energieleverancier, bij welke aanbieder sluit ik mijn internet/tv aan, zet ik mijn huidige woonverzekering voort of moet deze aangepast worden? Kortom tal van vragen die relevant zijn en voor aanbieders van deze producten of diensten interessant zijn.

Mint Marketing biedt het Nationaal Verhuis Bestand aan waarbij geselecteerd kan worden op consumentenadressen inclusief aanvullende kenmerken. Aanvullende kenmerken zijn bijvoorbeeld de overdrachtsdatum, of verhuisdatum, maar ook woningkenmerken zoals oppervlakte van de woning, ligging van de woning, schuin of plat dak, aantal m2 dakoppervlakte, ouderdom CV ketel enzovoort.

Werkwijze:

Het Nationaal Verhuis Bestand levert geen naamgegevens uit, maar levert AW-gegevens die Mint Marketing kan vergelijken met uw klantenbestand. Vervolgens worden die adressen uitgeleverd waar een match is gevonden. Zo kunt u uw huidige klanten benaderen voor een aanbod op het nieuwe woonadres. De adressen zijn ook inzetbaar voor werving. In dat geval worden alleen de adres- en woonplaatsgegevens geleverd en zal de mailing ter attentie van de bewoners gestuurd worden.

Voor meer informatie omtrent retentie- en behoudcampagnes met het NVB bestand, download hier de factsheet.